Raport kasowy - szerokość kolumn

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2fk, R2księga, R2środki, R2środkiPRO i R2środkiSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

maksimus
Posty: 142
Rejestracja: śr, 13 lipca 2011 23:32
Lokalizacja: Chełm

Raport kasowy - szerokość kolumn

Post autor: maksimus » pn, 20 stycznia 2020 13:35

W jaki sposób zablokować szerokość kolumn w zakładce Dokumenty Pozycji raportu kasowego. Kolumny te są czasami tak "rozstrzelone", że w otwartym oknie widać tylko jedną kolumnę, a pozostałe trzeba znajdować przesuwając dolny suwak. Ręczne zwężanie kolumn nic nie daje, ponieważ podczas wprowadzania kolejnej pozycji raportu ręczne ustawienie z poprzedniego raportu po prostu się kasuje. U każdego obsługiwanego klienta są one inaczej - u niektórych szerokość kolumn jest dobra i wszystko widać na podglądzie, ale u niektórych jw.
Awatar użytkownika
sławek
 
Posty: 658
Rejestracja: pn, 03 marca 2008 11:11
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Raport kasowy - szerokość kolumn

Post autor: sławek » śr, 22 stycznia 2020 9:19

Działanie naprawcze na tę chwilę, to przywrócenie standardowych parametrów:

Okno: Kasa/Bank - Pozycje raportu bankowego/kasowego
wybieramy ctrl + f4 (lub prawy przycisk myszy i opcja "Kolumny") - a następnie przycisk "Domyślne"


Niezależnie od tego staramy się zdiagnozować, z jakiego powodu może pojawiać się taki problem.
ODPOWIEDZ