Przekroczenie progu podatkowego

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

magusiaa
Posty: 12
Rejestracja: pt, 17 stycznia 2020 12:05

Przekroczenie progu podatkowego

Post autor: magusiaa » pt, 08 maja 2020 14:29

Witam. Mam pracownika ktory jest na umowie o prace i z powolania . Nie pokazuje mi u niego przekrocze ie progu podatkowego . Gdzie musi byc cos zaznacozne zeby bylo ok? I lapal obie listy do prEkroczenia
Awatar użytkownika
Monika
 
Posty: 388
Rejestracja: pt, 16 listopada 2007 8:24
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Przekroczenie progu podatkowego

Post autor: Monika » pt, 08 maja 2020 15:15

Witam, proszę w ikonce PIT (Urząd Skarbowy) na zakładce Podatek zaznaczyć Obliczaj podatek ryczałtowy wg progu.
magusiaa
Posty: 12
Rejestracja: pt, 17 stycznia 2020 12:05

Re: Przekroczenie progu podatkowego

Post autor: magusiaa » pt, 08 maja 2020 16:46

Tak wlasnie mialam zrobione. Jednak wedlug mojego piwrwszego spojrzenia powinno sie juz naliczyc 32 % . Jednak niemam ju teraz wgladu do programu. Mam jedynie kartoteki dochodowe wydrukowane i wg tego bede probowala do tego dojsc. A z kartoteki qg ktorej kwoty ( przychód) czy inna pozycja liczy sie do przekroczenia w r2?
magusiaa
Posty: 12
Rejestracja: pt, 17 stycznia 2020 12:05

Re: Przekroczenie progu podatkowego

Post autor: magusiaa » pt, 08 maja 2020 16:48

I czy w zakladce podatek ppwinni byc zaznaczone rozliczyc podatek globalnie?
Awatar użytkownika
Monika
 
Posty: 388
Rejestracja: pt, 16 listopada 2007 8:24
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Przekroczenie progu podatkowego

Post autor: Monika » pn, 11 maja 2020 12:58

magusiaa pisze:
pt, 08 maja 2020 16:46
A z kartoteki qg ktorej kwoty ( przychód) czy inna pozycja liczy sie do przekroczenia w r2?
Podstawa opodatkowania jest porównywana do progu.
magusiaa pisze:
pt, 08 maja 2020 16:48
I czy w zakladce podatek ppwinni byc zaznaczone rozliczyc podatek globalnie?
To zależy w jaki sposób chce się rozliczać koszty i ulgę. Opisane to jest w instrukcji obsługi (klawisz F1 w oknie Urząd Skarbowy).
ODPOWIEDZ