ZUS RCA BRAK WYMIARU ETATU

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

sylwiag
Posty: 3
Rejestracja: pt, 03 stycznia 2020 15:16

ZUS RCA BRAK WYMIARU ETATU

Post autor: sylwiag » pt, 28 lutego 2020 13:56

Dlaczego program robiąc zestawienie do ZUS nie wpisuje u nowych pracowników etatu, mimo że etat jest wprowadzony w umowę o pracę. Na RCA jest etat 0/0 a na liście płac jest prawidłowo np. 1,0 lub 0,5.
Awatar użytkownika
maciejg
 
Posty: 67
Rejestracja: pn, 22 października 2018 11:55
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: ZUS RCA BRAK WYMIARU ETATU

Post autor: maciejg » pt, 28 lutego 2020 14:27

Witam,
proszę sprawdzić czy pracownik ma ten sam kod tytułu ubezpieczenia w 3 miejscach: ( umowa o prace/zakładka inne),(ZUS),(lista płac) :wink:
sylwiag
Posty: 3
Rejestracja: pt, 03 stycznia 2020 15:16

Re: ZUS RCA BRAK WYMIARU ETATU

Post autor: sylwiag » pt, 28 lutego 2020 14:38

Bardzo dziękuję za pomoc. Poprawiłam w umowie o pracę i zestawienie do ZUS generuje się prawidłowo :-)
ODPOWIEDZ