NOWY RAPORT ZUS RPA
Idź do strony 1, 2  Następna
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.reset2.pl Strona Główna -> Sugestie i problemy (R2płatnik)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wanda



Dołączył: 15 Maj 2012
Posty: 55

PostWysłany: Wto, 29 Styczeń 2019 11:00    Temat postu: NOWY RAPORT ZUS RPA Odpowiedz z cytatem
Proszę o odpowiedź kiedy Państwo wprowadzą aktualizację programu, która uwzględni przy imporcie do nowego PŁATNIKA ZUS (wersja 10.02.002), podział wypłaconych wynagrodzeń styczniowych oraz wypłaty 13-tej pensji (za 2018 rok), na raporty ZUS RPA i ZUS RCA.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NA
 
 


Dołączył: 17 Sie 2010
Posty: 339
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Sro, 30 Styczeń 2019 12:37    Temat postu: Re: NOWY RAPORT ZUS RPA Odpowiedz z cytatem
Raport RPA jest już dodany do R2Płatnika i będzie można z niego korzystać po pobraniu najbliższej aktualizacji (powinna się pojawić w najbliższych dniach).
Przy wysyłaniu do Płatnika ZUS będzie można wybrać także jego nową wersję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
agnieszka_ng



Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 10

PostWysłany: Czw, 07 Luty 2019 9:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Kiedy będzie ta aktualizacja, dzisiaj jest już 7 a w następnym tygodniu trzeba zrobić ZUS.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NA
 
 


Dołączył: 17 Sie 2010
Posty: 339
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Czw, 07 Luty 2019 10:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
agnieszka_ng napisał:
Kiedy będzie ta aktualizacja, dzisiaj jest już 7 a w następnym tygodniu trzeba zrobić ZUS.


4 lutego została opublikowana aktualizacja z RPA. Proszę program zaktualizować aby móc z tego korzystać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KAROLINA FISAHN



Dołączył: 17 Sie 2016
Posty: 54

PostWysłany: Pon, 11 Luty 2019 8:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
W powiadomieniach o dostępności nowych wersji nie ma nic na temat nowej wersji. Moja aktualna to 38.38.42.
Jeśli jest nowsza to kiedy się pojawi? Dziś już jest 11 a raport do ZUS jest do 15.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NA
 
 


Dołączył: 17 Sie 2010
Posty: 339
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Pon, 11 Luty 2019 8:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
KAROLINA FISAHN napisał:
W powiadomieniach o dostępności nowych wersji nie ma nic na temat nowej wersji. Moja aktualna to 38.38.42.
Jeśli jest nowsza to kiedy się pojawi? Dziś już jest 11 a raport do ZUS jest do 15.


Dla nowej wersji nie został zmieniony numer, dlatego nie pojawia się informacja o opublikowaniu aktualizacji. Proszę po prostu wykonać aktualizację programu, nie zważając na komunikat o tym, że numer wersji się nie zmienił (data aktualizacji jest z 4 lutego 2019). Od 4 lutego oficjalna wersja jest już do dyspozycji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
agnieszka_ng



Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 10

PostWysłany: Pon, 11 Luty 2019 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
z aktualizowałam program, zrobiłam deklaracje do ZUS, niestety brakuje dokumentu RPA (RCA, RSA, DRA jest). A były wypłaty w styczniu za grudzień. Chyba coś nie działa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
NA
 
 


Dołączył: 17 Sie 2010
Posty: 339
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Pon, 11 Luty 2019 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
agnieszka_ng napisał:
z aktualizowałam program, zrobiłam deklaracje do ZUS, niestety brakuje dokumentu RPA (RCA, RSA, DRA jest). A były wypłaty w styczniu za grudzień. Chyba coś nie działa


Proszę zwrócić uwagę na fakt, iż raport RPA wywołuje się z odrębnej pozycji z menu raportów (poniżej raportu miesięcznego jest RPA). Na chwilę obecną zostało to w taki, a nie inny sposób zrealizowane i nie jest wykluczone, że tak to też pozostanie zostanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Db



Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 27

PostWysłany: Pon, 11 Luty 2019 15:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A czy gdzieś należy zaznaczyć, żeby dany składnik był wykazywany na RPA?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agnieszka_ng



Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 10

PostWysłany: Wto, 12 Luty 2019 10:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ok rozumiem. Zrobiłam raport RPA, oraz deklaracje RCA i RSA i DRA. Te same kwoty mam na RCA jak i na RPA. Zatrudniamy ponad 250 osób, nie wyobrażam sobie sprawdzania czy każdorazowo kwota nie powinna być na RPA a wyzerowywać RCA.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Db



Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 27

PostWysłany: Wto, 12 Luty 2019 11:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Jednym ze składników w naszym przypadku podlegających oskładkowaniu jest pakiet medyczny. Do naliczeń zaciągamy go z "danych do naliczeń". Niestety wartość pakietu zaciągnęła się na RPA - a nie powinna. Co mamy zmienić, aby koszt pakietu nie był uwzględniony na RPA?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maciejg
 
 


Dołączył: 22 Paź 2018
Posty: 40
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Sro, 13 Luty 2019 9:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Prawdopodobnie składnik ( pakiet medyczny ) jest źle zdefiniowany. Proszę o kontakt z serwisem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Teresa



Dołączył: 14 Lut 2019
Posty: 1

PostWysłany: Czw, 14 Luty 2019 14:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Czy trzeba się z Państwem idywidualnie kontaktować w sprawie modyfikacji składnika płacowego , a mianowicie chodzi mi o dodatkowe wynagrodzenie roczne . Nie jest ono wykazywane na RPA a powinno

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Staszek
 
 


Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 56
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Czw, 14 Luty 2019 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Teresa napisał:
Czy trzeba się z Państwem idywidualnie kontaktować w sprawie modyfikacji składnika płacowego , a mianowicie chodzi mi o dodatkowe wynagrodzenie roczne . Nie jest ono wykazywane na RPA a powinno

Pozdrawiam


Poprawnie zdefiniowany składnik i wypłacony na liście płac z okresem wynagrodzeń za 2018 r. jest poprawnie wykazywany na RPA.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Mario



Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 1

PostWysłany: Sro, 20 Luty 2019 9:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Jak zdefiniować składnik dodatkowego wynagrodzenia rocznego żeby został ujęty na RPA?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.reset2.pl Strona Główna -> Sugestie i problemy (R2płatnik) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następna
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB 2.0.10 © 2001, 2002 phpBB Group