IMPORT FAKTUR

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2fk, R2księga, R2środki, R2środkiPRO i R2środkiSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

PAWEŁ SMOLIS
Posty: 43
Rejestracja: pt, 19 grudnia 2014 13:52

IMPORT FAKTUR

Post autor: PAWEŁ SMOLIS » sob, 13 kwietnia 2019 12:17

Jak obecnie importuje się faktury z r2faktury ? Bo nie mogę zlokalizować przycisku ?
Awatar użytkownika
Inez
 
Posty: 287
Rejestracja: czw, 21 kwietnia 2005 14:23
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: Inez » wt, 16 kwietnia 2019 9:41

Nic się nie zmieniło w temacie importu faktur z R2faktury.
Proszę doprecyzować z jakiego programu Pan korzysta. Być może korzysta Pan z programu R2firma, wówczas nie ma importu faktur z R2faktury lecz jest opcja "Dokumenty do zaksięgowania".
PAWEŁ SMOLIS
Posty: 43
Rejestracja: pt, 19 grudnia 2014 13:52

Post autor: PAWEŁ SMOLIS » wt, 16 kwietnia 2019 9:52

Inez pisze:Nic się nie zmieniło w temacie importu faktur z R2faktury.
Proszę doprecyzować z jakiego programu Pan korzysta. Być może korzysta Pan z programu R2firma, wówczas nie ma importu faktur z R2faktury lecz jest opcja "Dokumenty do zaksięgowania".
Proszę nie pisać że nic się nie zmieniło bo to nieprawda. Dotychczas importowałem do programu r2księga plik z rozszerzeniem "buf", który to plik eksportowałem z programu r2faktury. I o ile w dalszym ciągu mogę taki eksport w r2faktury zrobić o tyle jedyny import dokumentów w r2księdze możliwy jest tylko z pliku jpk. Oba programy są w najnowszych wersjach 10.23.
Awatar użytkownika
Inez
 
Posty: 287
Rejestracja: czw, 21 kwietnia 2005 14:23
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: Inez » wt, 16 kwietnia 2019 10:11

Tak jak już wcześniej pisałam nic się nie zmieniło w temacie możliwości importu danych z programu R2faktury. Na podstawienie Pana opisu wnioskuję, że zostały zmienione ustawienia importu.

Proszę wejść w Zbiory -> Wybór firmy -> przejść na zakładkę Pozycja i tam na zakładkę Ustawienia, a następnie na zakładkę Inne. Proszę sprawdzić co ma Pan wybrane w sekcji "Import z zewnętrznych programów" w polu "Program", bo najprawdopodobniej wybrana jest opcja "JPK - Jednolity Plik Kontrolny". Proszę zmienić na "RESET2 - R2faktury" i zaakceptować zmianę. Po wykonaniu tych czynności problem powinien ustąpić.
PAWEŁ SMOLIS
Posty: 43
Rejestracja: pt, 19 grudnia 2014 13:52

Post autor: PAWEŁ SMOLIS » wt, 16 kwietnia 2019 10:30

Inez pisze:Tak jak już wcześniej pisałam nic się nie zmieniło w temacie możliwości importu danych z programu R2faktury. Na podstawienie Pana opisu wnioskuję, że zostały zmienione ustawienia importu.

Proszę wejść w Zbiory -> Wybór firmy -> przejść na zakładkę Pozycja i tam na zakładkę Ustawienia, a następnie na zakładkę Inne. Proszę sprawdzić co ma Pan wybrane w sekcji "Import z zewnętrznych programów" w polu "Program", bo najprawdopodobniej wybrana jest opcja "JPK - Jednolity Plik Kontrolny". Proszę zmienić na "RESET2 - R2faktury" i zaakceptować zmianę. Po wykonaniu tych czynności problem powinien ustąpić.
Dziękuję, teraz działa. Nie przestawiałem nic w programie i dlatego byłem przekonany, że to się zadziało w związku z aktualizacją. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ