IMPORT FAKTUR

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.reset2.pl Strona Główna -> Sugestie i problemy (R2fk, R2księga, R2środki)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PAWEŁ SMOLIS



Dołączył: 19 Gru 2014
Posty: 43

PostWysłany: Sob, 13 Kwiecień 2019 11:17    Temat postu: IMPORT FAKTUR Odpowiedz z cytatem
Jak obecnie importuje się faktury z r2faktury ? Bo nie mogę zlokalizować przycisku ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Inez
 
 


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 286
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Wto, 16 Kwiecień 2019 8:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Nic się nie zmieniło w temacie importu faktur z R2faktury.
Proszę doprecyzować z jakiego programu Pan korzysta. Być może korzysta Pan z programu R2firma, wówczas nie ma importu faktur z R2faktury lecz jest opcja "Dokumenty do zaksięgowania".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
PAWEŁ SMOLIS



Dołączył: 19 Gru 2014
Posty: 43

PostWysłany: Wto, 16 Kwiecień 2019 8:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Inez napisał:
Nic się nie zmieniło w temacie importu faktur z R2faktury.
Proszę doprecyzować z jakiego programu Pan korzysta. Być może korzysta Pan z programu R2firma, wówczas nie ma importu faktur z R2faktury lecz jest opcja "Dokumenty do zaksięgowania".


Proszę nie pisać że nic się nie zmieniło bo to nieprawda. Dotychczas importowałem do programu r2księga plik z rozszerzeniem "buf", który to plik eksportowałem z programu r2faktury. I o ile w dalszym ciągu mogę taki eksport w r2faktury zrobić o tyle jedyny import dokumentów w r2księdze możliwy jest tylko z pliku jpk. Oba programy są w najnowszych wersjach 10.23.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Inez
 
 


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 286
Skąd: RESET2 Sp. z o.o.

PostWysłany: Wto, 16 Kwiecień 2019 9:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tak jak już wcześniej pisałam nic się nie zmieniło w temacie możliwości importu danych z programu R2faktury. Na podstawienie Pana opisu wnioskuję, że zostały zmienione ustawienia importu.

Proszę wejść w Zbiory -> Wybór firmy -> przejść na zakładkę Pozycja i tam na zakładkę Ustawienia, a następnie na zakładkę Inne. Proszę sprawdzić co ma Pan wybrane w sekcji "Import z zewnętrznych programów" w polu "Program", bo najprawdopodobniej wybrana jest opcja "JPK - Jednolity Plik Kontrolny". Proszę zmienić na "RESET2 - R2faktury" i zaakceptować zmianę. Po wykonaniu tych czynności problem powinien ustąpić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
PAWEŁ SMOLIS



Dołączył: 19 Gru 2014
Posty: 43

PostWysłany: Wto, 16 Kwiecień 2019 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Inez napisał:
Tak jak już wcześniej pisałam nic się nie zmieniło w temacie możliwości importu danych z programu R2faktury. Na podstawienie Pana opisu wnioskuję, że zostały zmienione ustawienia importu.

Proszę wejść w Zbiory -> Wybór firmy -> przejść na zakładkę Pozycja i tam na zakładkę Ustawienia, a następnie na zakładkę Inne. Proszę sprawdzić co ma Pan wybrane w sekcji "Import z zewnętrznych programów" w polu "Program", bo najprawdopodobniej wybrana jest opcja "JPK - Jednolity Plik Kontrolny". Proszę zmienić na "RESET2 - R2faktury" i zaakceptować zmianę. Po wykonaniu tych czynności problem powinien ustąpić.


Dziękuję, teraz działa. Nie przestawiałem nic w programie i dlatego byłem przekonany, że to się zadziało w związku z aktualizacją. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.reset2.pl Strona Główna -> Sugestie i problemy (R2fk, R2księga, R2środki) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB 2.0.10 © 2001, 2002 phpBB Group