Wydruk "Księga Przychodów i Rozchodów"

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2fk, R2księga, R2środki, R2środkiPRO i R2środkiSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

MilVat
Posty: 10
Rejestracja: wt, 21 kwietnia 2015 14:30
Lokalizacja: Magdalenka
Kontakt:

Wydruk "Księga Przychodów i Rozchodów"

Post autor: MilVat » wt, 21 kwietnia 2015 14:41

Witam,

Mamy klientów, którzy chcieliby otrzymywać co miesięczne zestawienia "Księgi Przychodów i Rozchodów".
Księga składa się zazwyczaj z kilku stron i po wybraniu Drukuj /Drukuj Wszystko /konwertuj do .doc , zawsze drukowana jest tylko jedna widoczna strona i czynnośc tą trzeba powtarzać tworząc kilka plików. Czy można to obejść?
Dodatkowo ,czy jest możliwa seryjna wysyłka?

Dziękuje,
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
sławek
 
Posty: 670
Rejestracja: pn, 03 marca 2008 11:11
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: sławek » śr, 22 kwietnia 2015 11:03

Zapis pojedynczych ksiąg jest możliwy w sposób następujący:

Okno księga – F2 – kpir – przygotowujemy przegląd wydruku

Klikamy w “Drukuj wszystko” i zamiast drukarki wybieramy drukarkę pdfową – np. instalowany od nas Pdf X-Change lub jakiegoś innego PDF Creatora – wskazujemy miejsce na zapis pliku i voila – pdf na księgę przychodów i rozchodów w całości lub na poszczególne miesiące.


Wydruki - a właściwie wysyłka mailem - seryjne dostępne są z okna firmy -

F2 - Dla biur rachunkowych - informacja o podatkach
Możemy tu wybrać opcję wysyłki z wydrukami kpir/rejestrów vatowskich w formie pdfów
MilVat
Posty: 10
Rejestracja: wt, 21 kwietnia 2015 14:30
Lokalizacja: Magdalenka
Kontakt:

Post autor: MilVat » czw, 23 kwietnia 2015 22:49

Dziekuje.
Przy próbie wysyłki zbiorczej na e-mail ,mam komunikat :
"Brak adresu e-mail dla firmy w informacjach o podatkach" ,tymczasem w ustawieniu firmy mam podany adres e-mail (w zakładce "Adres" ) ,innego pola nie widzę...
MilVat
Posty: 10
Rejestracja: wt, 21 kwietnia 2015 14:30
Lokalizacja: Magdalenka
Kontakt:

Post autor: MilVat » czw, 23 kwietnia 2015 22:51

A juz mam, dziękuje :) w Pomocy było.
Awatar użytkownika
sławek
 
Posty: 670
Rejestracja: pn, 03 marca 2008 11:11
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: sławek » pt, 24 kwietnia 2015 8:05

a to swoją drogą :)
ODPOWIEDZ