Problem z przeniesieniem bazy z jednego komputera na drugi.

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2fk, R2księga, R2środki, R2środkiPRO i R2środkiSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

Czarymary123
Posty: 2
Rejestracja: ndz, 02 czerwca 2019 9:55

Problem z przeniesieniem bazy z jednego komputera na drugi.

Post autor: Czarymary123 » ndz, 02 czerwca 2019 9:59

Witam, chciałbym przenieść bazę danych do programu R2FK na innym komputerze ponieważ chce zmienić komputer. Po wczytaniu bazy danych z archiwum wyskakuje komunikat o pomyślnym wczytaniu bazy danych, ale połowa firm w ogóle się nie utworzyła, a w pozostałych brak jakichkolwiek wprowadzonych dokumentów. Bardzo proszę o pomoc z tym problemem. Z góry dziękuje za pomoc!
Awatar użytkownika
sławek
 
Posty: 635
Rejestracja: pn, 03 marca 2008 12:11
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Post autor: sławek » pn, 03 czerwca 2019 14:38

Nie wydaje się prawdopodobne, aby mógł zaistnieć problem w opisanej powyżej formie, sugerowalibyśmy więc aby Użytkownik jeszcze raz upewnił się co do prawidłowości podejmowanych przez siebie czynności.


Proszę upewnić się przy ARCHIWIZOWANIU na starym komputerze, że zaznaczone zostały zarówno "Dane ogólne", jak i dane wszystkich firm (sugerujemy skorzystać z opcji "Zaznacz wszystkie" w oknie archiwizacji).

Przypominamy, że plikom z archiwizowanymi danymi można nadawać własne nazwy (oraz o stemplu daty i czasu w nazwie pliku widocznym w nawiasie kwadratowym.

Zarchwizowane dane przenosimy w dowolny sposób na nowy komputer.

Ostatnim krokiem jest wybór w programie opcji Zbiory - Narzędzia - Odtwarzanie danych z archiwum.

Ważne: odradzamy odtwarzanie danych bezpośrednio z nośników zewnętrznych (np. z pendrive'a). Lepszym rozwiązaniem jest skopiowanie pliku na dysk twardy komputera i wskazywanie go ze ścieżki lokalnej.
ODPOWIEDZ