Ekwiwalent za urlop wypoczynkowy

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

Kriss99
Posty: 3
Rejestracja: pn, 26 marca 2007 13:24

Ekwiwalent za urlop wypoczynkowy

Post autor: Kriss99 » śr, 02 października 2019 13:19

Wynagrodzenia wypłacamy do 10-tego następnego miesiąca.
We wrześniu pracownik nabył prawo do ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy.
Do wyliczenia stawki za godzinę ekwiwalentu R2Płatnik bierze wynagrodzenia wypłacone w VI, VII i VIII.
Są to wynagrodzenia za miesiące V, VI i VII (wypłacone do 10-tego następnego miesiąca).
Ale godziny przepracowane bierze z miesięcy VI, VII i VIII a nie z miesięcy za które jest wynagrodzenie.
Czy nie powinien brać godzin również za miesiące V, VI i VII ?
Awatar użytkownika
TomekL
 
Posty: 85
Rejestracja: czw, 24 sierpnia 2017 9:40
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Ekwiwalent za urlop wypoczynkowy

Post autor: TomekL » śr, 16 października 2019 9:15

Dzień dobry
Może ma Pan coś z opcją "Obliczaj średnią do ekwiwalentu według daty wypłaty" w Ustawienia -> Ustawienia płacowe -> Przeliczanie -> Naliczanie płac?
Pozdrawiam
Magdasz
Posty: 36
Rejestracja: ndz, 13 marca 2016 21:05

Re: Ekwiwalent za urlop wypoczynkowy

Post autor: Magdasz » śr, 16 października 2019 15:02

Witam,
co zrobić żeby program pobrał do podstawy ekwiwalentu za urlop wynagr.zasadnicze?? Zmienne skł.pobiera.
Awatar użytkownika
TomekL
 
Posty: 85
Rejestracja: czw, 24 sierpnia 2017 9:40
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Ekwiwalent za urlop wypoczynkowy

Post autor: TomekL » czw, 17 października 2019 8:24

Magdasz pisze:
śr, 16 października 2019 15:02
Witam,
co zrobić żeby program pobrał do podstawy ekwiwalentu za urlop wynagr.zasadnicze?? Zmienne skł.pobiera.
Ale domyślnie składnik "płaca zasadnicza" jest ustawiony aby był brany do podstawy ekwiwalentu z angażu. Należy zweryfikować właściwości składnika - sugeruję skontaktować się z serwisem.
ODPOWIEDZ