Drukowanie np listy płac nie działa z klawiatury.

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.

Moderatorzy: sławek, Mariusz, Moderator

lgorek
Posty: 64
Rejestracja: śr, 28 lutego 2018 15:54

Drukowanie np listy płac nie działa z klawiatury.

Post autor: lgorek » pn, 16 marca 2020 10:29

Witam,

Zauważyłem po ostatniej aktualizacji problem z drukowaniem. Polega on na tym że jak chcemy drukować np listę płac wystarczyło przycisnąć enter i pojawia się okno drukowania. W tym momencie pojawi się okno drukowania ale nic nie wydrukuje ponieważ jest pokazane że liczka kartek: 0. Czyli z klawiatury nie wydrukujemy, aby wydrukować należy nacisnąć myszką przycisk drukuj.

Jeżeli można proszę o naprawienie błędu ponieważ jest on irytujący.
Awatar użytkownika
Jakub
Posty: 38
Rejestracja: pn, 16 lipca 2018 8:49
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Drukowanie np listy płac nie działa z klawiatury.

Post autor: Jakub » pn, 16 marca 2020 11:45

Dzień dobry,

Sprawdziłem na wersjach: oficjalna z 28.02, diagnostyczne z 09.03, 11.03, 13.03 w każdej z nich "Drukuj" jest domyślnie podświetlonym przyciskiem, czyli naciśnięcie ENTER spowoduje wydruk. Proszę zaktualizować program do bieżącej wersji (28.02/13.03).
lgorek
Posty: 64
Rejestracja: śr, 28 lutego 2018 15:54

Re: Drukowanie np listy płac nie działa z klawiatury.

Post autor: lgorek » pn, 16 marca 2020 14:48

Mam aktualną wersję bo zawsze instaluje.

Problem jest taki że przy liście płac dzieją się taka jaka. Jak widać na zdjęciu pojawia się okno druku ale jest ilość kartek "0". Jak przycisnę przycisk myszką to pojawi się 1. Zauważyłem na liście płac w innych miejscach działa chyba ok.

Obrazek
Awatar użytkownika
NA
 
Posty: 380
Rejestracja: wt, 17 sierpnia 2010 9:57
Lokalizacja: RESET2 Oprogramowanie sp. z o.o. sp.k.
Kontakt:

Re: Drukowanie np listy płac nie działa z klawiatury.

Post autor: NA » pn, 30 marca 2020 11:30

Można sprawdzić czy podobny problem występuje przy standardowym wydruku listy, a nie w formie tabelki. W definicji listy proszę sprawdzić czy jest zaznaczone "ustawienia indywidualne" czy nie, albo w menu ustawienia/ustawienia płacowe/zakładka wydruki listy i paski/forma wydruku. Może przy jakichś specyficznych ustawieniach się tak dzieje? Telefonicznie z serwisem więcej dałoby się może wyjaśnić.
ODPOWIEDZ